dimarts, 4 d’abril del 2017

REPLANTEJAMENT DE LA ZONA BLAVA A CALAFELL


Hem rebut una convocatòria de l'Ajuntament de Calafell per debatre el replantejament de la zona blava. Per Setmana Santa i també al setembre de l'any 2015 va haver-hi queixes per la zona blava.

L'anterior govern va ampliar el període de zona blava al Passeig de Segur. Anteriorment, era des del 24 de juny fins a l'11 de setembre que estava activa. El 2015, va començar a cobrar-se per Setmana Santa (finals de març) i s'anava a allargar fins al 4 d'octubre.


Per Setmana Santa, pot haver-hi una alta ocupació, només 3 o 4 dies. Però la resta no. I els comerços es queixaven dels clients que eren multats per aparcar per fer les compres havent-hi espai de sobra al Passeig de Segur. Al setembre sortien corrent els clients de les terrasses i comerços en veure que els multaven sense tenir molt sentit, ja que el passeig estava gairebé buit.


El nou govern va decidir tancar-la abans, no tenia sentit multar en un passeig buit i va escoltar les queixes dels veïns, que estaven més que justificades.

L'ajuntament va prometre que "per a les noves ordenances del 2016 ja es canviaran les dates i es revisarà la zona blava, especialment al passeig de Segur tal com s'especifica en l'acord de governabilitat signat pel nou govern de Calafell. "7 - És revisarà la zona blava Vigent, Especialment al Passeig de Segur"

Al març del 2016, a Calafell Ràdio, l'alcalde Ferré va dir que replantejarien la zona blava en altres èpoques de l'any i ho parlarien amb les entitats. El propòsit d'aquesta reunió, segurament, sigui aquest.